Sundtkvartalet

Bygningskroppen er begrenset av Vahls gate i sørøst, Lakkegata i vest og Heimdalsgata i nordøst. Byggets organisering tar opp kvartalsstrukturen som er karakteristisk for bebyggelsen i området.

De to kontorfløyene som strekker seg langs Vahls gate og Heimdalsgata fungerer som en «rygg» for det nye kvartalet som på sørvestsiden åpner seg mot byen og parken langs elva. For å skape «Elveparken» langs Lakkegata er fasaden trukket godt inn i forhold til de eksisterende og verneverdige byggene. Dette skaper et forløp av forskjellige uterom mellom gammel og ny bebyggelse som vil gi brukerne av område en god opplevelse.arbeids- og møtesituasjoner. Plan 1 skal være et supplement til alle husets ansatte og besøkende, et tillegg til den enkelte leietakernes eksklusive arealer og funksjoner.



Service tjenester

Velkomstsenter

Utleier planlegger å ha et helt eget velkomstsenter som kan fungere som så mye mer enn bare en resepsjon. Her kan vi tilby service etter leietakernes ønsker som f. eks. levere skjorter til rens, bestille fra restauranten, booke arrangementer, bestille vaktmestertjenester, og mye mer.

Intern kaffebar

Det vil etableres en café i det fremste lokalet på gateplan, med mulighet for utendørs sitteplasser mellom plantebed og småtrær.

Bedriftsresturant og lounge

Kombinasjonen av disse to områdene gir en fin variasjon mellom sittemuligheter – fra et stort, åpent og luftig atriumsrom, til et mer intimt, roligere loungeområde.

Auditorium

Fra lobbyen har man adkomst til auditorium bygget opp med amfi, og med plass til 130 personer. Det er eget vrimleområde med tekjøkken i tilknytning til dette.

Sykkelparkering

Sykkelparkering for kontorbygget legges til underetasjen med ankomst via eget sykkelfelt i nedgangsrampe. Her ligger også sykkelvask.

Garderobe og dusj

I forbindelse med sykkelparkeringen blir det garderober og dusjfasiliteter for byggets leietakere med direkte vertikal tilknytning til hovedinngangene.

Takterrasse/utomhusareal

Med tilgang til felles takterrasse kan du nyte solen hele dagen, enten for en kort luftetur eller om du vil nyte lunsjen ute i frisk luft.

Wi-Fi

Servicetilbudet skal sørge for at det er tilgang til trådløst internett rundt om i hele bygget.



Hovedinngangen

Bygget har to innganger for å kunne tilby fleksibilitet til flere leietakere i bygget. Den første inngangen ligger i Lakkegata, med en hyggelig forplass, som dannes av de eksisterende og verneverdige bygningene ytterst mot Lakkegata, og det nye Sundtkvartalet i bakkant. Plassen vil få sitteplasser i tilknytning til restaurant og cafévirksomhet, og uteplasser tilhørende byggets kantine. Uteområdet opparbeides med faste bed med sittekanter og vakker beplantning. Herfra har man også fritt utsyn mot den flotte, grønne parken og trekronene langs Akerselva.

Husets andre inngang ligger på hjørnet Lakkegata/Vahls gate, litt inntrukket i mellomrommet som etableres av Frikirken og det nye bygget. Også ved denne inngangen opparbeides en hyggelig forplass med beplantning i bed og med faste sitteelementer. Det vil arbeides med etablering av en offentlig tilgjengelig café i det fremste lokalet på gateplan, med mulighet for utendørs sitteplasser mellom plantebed og småtrær. Dette vil være med på skape et hyggelig liv og atmosfære på husets hjørne. Inngangen har egen lobby og resepsjon med plass til ventende gjester. Heisbatteriet ligger i direkte tilknytning til lobbyen, og tar deg opp til kontoretasjene.



En varm velkomst!

Første etasje i Sundtkvartalet er husets hjerte. Her vil det syde av mennesker, liv og en hyggelig atmosfære. Både som gjest og som ansatt skal man oppleve å bli tatt imot på en åpen og inviterende måte. Her finner man resepsjon og servicesenter, café, kantine, lounge med gasspeis, touchdown-plasser, auditorium og utendørs sitteplasser. Innenfor den første inngangen blir man tatt imot i byggets lobby, med resepsjon, ventesone og husets interne café. Denne vil være tilgjengelig både for ventende gjester, og de ansatte på huset. Fra lobbyen har man innsyn til kantinen innenfor, som ligger plassert i bunnen av det ene av byggets to store atrier. Innerst i lobbyen ligger heiser og en stor, åpen trapp som fører publikum opp til kontoretasjene. Den ene av heisene leder også helt opp på husets takterrasse på plan 6. Fra lobbyen har man også adkomst til et auditorium bygget opp med amfi, og med plass til 130 personer. Det er eget vrimleområde med tekjøkken i tilknytning til dette.

Atmosfæren i bygget

Sundtkvartalet ønsker å skape en opplevelse for sine leietakere. Byggets atmosfære og stemning vil være folkelig, trivelig og lunt. Det vil være rustikt, men samtidig moderne og nytt. Både bygget og området rundt vil myldre av liv og mennesker. I tillegg kan byggets kafféer by på fristende og innbydende mat.



Kantine & Lounge

Hoveddelen av kantinens spiseområde er plassert i bunnen av husets største atrium og vender ut mot Lakkegata (sørvest). Her har man tilgang til en solfylt uteplass med de bevaringsverdige bygningene og grøntdraget langs Akerselva som kulisse. Kantinens utservering og torg ligger inntrukket fra atriet mot Heimdalsgata. Publikumssonen i kantinen forlenges med et loungeområde som knytter seg til kaféen og sitteplasser ute på forplassen mot Lakkegata. Kombinasjonen av disse to områdene gir en fin variasjon mellom sittemuligheter. Fra et stort, åpent og luftig atriumsrom, til et mer intimt og roligere loungeområde. I loungeområdet er det en mykere og lavere type møblering og med en mer dempet stemning.



Kontor

Kontoretasjene består av store, fleksible plan. De kan leies ut som hele plan eller deles opp i mindre enheter. Man kan også koble sammen plan vertikalt. Lokalene vil fremstå som lyse og trivelige med god takhøyde og store vindusflater.



Et sted å være gjennom hele dagen


Servicetilbudet skal sørge for at førsteetasjen fungerer som et attraktivt sted å oppholde seg gjennom hele arbeidsdagen, både for pauser, uformelle møter og arbeidsøkter. Her vil man ha tilgang til nett, strøm og en variasjon av sittemuligheter og typer møblering som skal tilfredsstille ulike ad hoc


arbeids- og møtesituasjoner. Plan 1 skal være et supplement til alle husets ansatte og besøkende, et tillegg til den enkelte leietakernes eksklusive arealer og funksjoner.



Rom for en aktiv hverdag

Sykkelparkering for kontorbygget legges til underetasjen med adkomst via eget sykkelfelt i nedkjøringsrampe. Her finner du også sykkelvask. I forbindelse med sykkelparkeringen blir det garderober og dusjfasiliteter for byggets leietakere med direkte vertikal tilknytning til hovedinngangene.

I tillegg til gode sykkelmuligheter er det også fint og benytte seg av gangstien langs Akerselva for å jogge til og fra jobb.